Випарне охолодження для чіллерів та сухих градирень

Випарне охолодження для чіллерів та сухих градирень
 
  • Загальні характеристики

    У системі кондиціонування тепло, яке відводится чіллерами та сухими градирнями, зменшується під час збільшення зовнішньої температури: влітку часто можна використовувати випарне охолодження для поліпшення умов роботи системи.
     

    Більшість чіллерів та сухих градирень фактично розраховані з урахуванням максимальної зовнішньої температури: вплив цього фактора зростав за останні роки в результаті інтенсивної літньої спеки. Перевищення розміру приладів означає більше забруднення, більш високий рівень шуму та додаткові інвестиції в додаткову поверхню теплообміну, яка не використовується в періоди, коли немає потреби.
     

    Випаровувальні охолоджувачі покращують роботу системи в цих конкретних умовах. Carel пропонує насосні та розподільні системи, які розпилюють дрібно атомізовану воду в повітряний потік, що протікає через теплообмінник. Ці краплі води випаровуються, поглинаючи енергію з повітря, яке внаслідок цього охолоджується, і вступає в контакт з ребрами теплообмінника при більш низькій температурі. Таким чином теплообмінник може виділяти номінальну кількість тепла навіть тоді, коли клімат більш жаркій, ніж очікувалося. Більше того, частинки розпиленої води не випаровуються повністю, до досягнення оребріння, отже, ребра теплообмінника змочуються, ще більше збільшуючи загальну ефективність системи. Розпилювачі, що використовуються для випарних систем охолодження, можуть працювати на необробленій магістральній воді або демінералізованій воді, і ними дуже просто управляти: потрібен лише реле тиску в контурі холодоагенту.
     

    У типовій системі, призначеній для роботи при зовнішній температурі 26 ° C і відносній вологості повітря 50%, при використанні випарного охолодження, при 30 ° C сухий охолоджувач має еквівалентну потужність для роботи при 25 ° C без випаровувального охолодження. Якщо припустити, що вентилятори зі змінною швидкістю, що регулюються інвертором, система може досягти ще більш високого рівня ефективності навіть при низьких температурах.
     

    У порівнянні з випарними системами охолодження, які не використовують розпилену воду, наприклад, змочені середовища, ця система має ряд переваг: простий монтаж навіть у випадках модернізації, більш точне управління з меншим споживанням води, менші витрати на технічне обслуговування та відсутність падіння тиску у вентиляційній системі .

  • Переваги

    Рішення CAREL випарного охолодження для чіллерів та сухих градирень:

    • Простий монтаж як в нових, так і в існуючих системах
    • Продуктивність охолодження збільшилась щонайменше на 30%
    • Більший термін експлуатації компресора
    • Менший вплив на навколишнє середовище: менше споживання води та електроенергії
    • Зниження поточних витрат