Сільськогосподарська і харчова промисловість

-
Загальні характеристики
При зберіганні продуктів харчування найважливіше значення має вологість повітря: фрукти і овочі, м'ясо і сири є гігроскопічними і варіюють вміст води, досягаючи рівноваги з умовами навколишнього середовища.
Для зберігання фруктів та овочів в оптимальних умовах відносна вологість повітря повинна підтримуватися в межах 90-95%. Якщо відносна вологість повітря буде менше, це призведе до часткової втрати вологи, що в свою чергу стане причиною втрати ваги продукту, погіршення його зовнішнього вигляду і навіть передчасного псування. Щоб дати більш точне уявлення, 5% втрати вологи в продукті призводить до настільки сильного зміни його властивостей, що такий продукт вважається вже низької якості.
Процес дозрівання молочних продуктів повинен проходити при відносній вологості повітря в діапазоні від 80 до 90%, за винятком першого етапу дозрівання сиру з пліснявою, для якого потрібно відносна вологість понад 95%. Підтримка вологості повітря на ідеальному рівні запобігає утворенню скоринки на сирі і знижує ризик псування продукту при дозріванні. З урахуванням того, що це досить дорогі продукти харчування, то правильне регулювання вологості повітря набуває особливої важливості.
У делікатесів теж досить довгий процес дозрівання. Залежно від продукту відносна вологість повітря повинна підтримуватися в діапазоні від 60 до 75%. При більшій вологості може з'явитися цвіль, а при більш низькій продукт почне втрачати у вазі, стане занадто твердим і втратить однорідну консистенцію.
При зберіганні м'яса правильна вологість повітря в морозильних камерах дозволяє йому зберегти характерний червоний колір без необхідності додавання нітратів.
Компанія Carel випускає широкий спектр парових і адіабатичних зволожувачів, що забезпечують точне і надійне регулювання вологості повітря, необхідне для максимального збереження і свіжості харчових продуктів, збереження аромату і мінімізувати втрату ваги.
-
Переваги
Регулювання вологості повітря в сільському господарстві і харчовій промисловості дозволяє:
- Запобігати втраті вологи харчовими продуктами, внаслідок чого зменшується їхня вага;
- Зберігати вигляд і свіжість продуктів;
- Оптимізувати процес дозрівання сирів і в'яленого м'яса;
- Уповільнити процес псування продуктів
Документація
-
Other related documentation
* Записи впорядковані за датою
Код Опис Мова Дата * Випуск +3000193EN Direct humidification: Advanced solutions for industrial and commercial environments ENG 15/11/2019 1.1 +3000193IT Umidificazione diretta: Soluzioni all’avanguardia per ambienti industriali e commerciali ITA 15/11/2019 1.1