Дата центри

Дата центри Дата центри
 
  • Загальні характеристики

    Система кондиціонування центрів обробки даних є однією з найважливіших інфраструктур для роботи обладнання інформаційних технологій (ITE): пристрої для обробки та зберігання даних генерують тепло (до декількох кВт на квадратний метр обладнання), яке необхідно утилізувати для збереження температури в межах, що забезпечують оптимальні умови експлуатації. Вологість також повинна контролюватися, оскільки занадто низькі значення збільшують ймовірність електростатичного розряду, тоді як надмірні значення прискорюють будь-який процес корозії та впливають на продуктивність деяких пристроїв.
     

    Існують різні типи центрів обробки даних, які відрізняються як за розмірами, так і за конфігурацією системи кондиціонування. Найбільш традиційними є системи з серверами, розташованими в центрі приміщення, і кондиціонуючі пристрої, розташовані по периметру (CCU або CRAC), поток повітря йде через пустоти зроблені в підлозі і стелі. У схемах з гарячим/холодним проходом сервери розташовані таким чином, щоб створити дві окремі зони, з кондиціонерами (встановлених безпосередньо поруч з ITE), які витягують гаряче повітря з коридора, охолоджують та подають його у холодну зону. Системи кондиціонування можуть бути з прямої дії із зовнішніми конденсаційними установками або з водяним охолодженням, із зовнішнім чиллером. Також з`являється все більше і більше центрів обробки даних, які використовують потенціал природного охолодження (фрікулінг), з системами прямого (DEC) або непрямого (IEC) випарного охолодження.  Останнім часом ми спостерігаємо розвиток модульних ЦОД розміщені в контейнерах, які містять усю необхідну інфраструктуру: ITE, UPS, "механічні" системи кондиціонування, системи з прямим та/чи непрямим природним охолодженням.
     

    У цій галузі, де безперервність роботи (критична місія) є важливою, постійний технологічний розвиток та дослідження економії енергії відображаються в постійній еволюції рішень для кондиціонування повітря. Завдяки своєму 40-річному досвіду в цій галузі та постійним дослідженням, Carel пропонує комплексні рішення для контролю температури та вологості, засновані на широкій пропозиції інноваційних, надійних та енергозберігаючих продуктів: програмовані електронні засоби управління, датчики, зволожувачі повітря, охолоджувачі випаровування, електронні розширювальні клапани, інвертори BLDC та системи моніторингу.

     

  • Переваги

    Рішення Carel гарантують:

    • Максимальну точність: забезпечують ідеальну температуру та вологість в ІТЕ;
    • Енергозбереження: завдяки випарним системам охолодження, EEV та Power +;
    • Гнучкість та інтеграція: завдяки програмованим контролерам;
    •  Зв'язок: збір та обмін інформацією з пристроїв до BMS;
    • Надійність та оптимізація: завдяки дистанційному керуванню Tera та PlantVisor.
 

Документація

Комерційний
  • Other related documentation
    Код Опис Мова Дата * Випуск
    +3000054EN Energy saving solutions for data centers ENG  26/05/2023 3.0
    +3000193IT Umidificazione diretta: Soluzioni all’avanguardia per ambienti industriali e commerciali ITA  15/11/2019 1.1
    +3000193EN Direct humidification: Advanced solutions for industrial and commercial environments ENG  15/11/2019 1.1
    +3000054FR Solutions permettant d'économiser l'énergie dans les centres de données FRE  11/10/2016 2.0
    +3000054DE Energiesparlösungen für Rechenzentren GER  11/10/2016 2.0
    +3000054ZH 数据中心节能解决方案 CHI  11/10/2016 2.0