Деревообробна індувтрія

  • Загальні характеристики

    Гігроскопічні матеріали, наприклад деревина, надзвичайно чутливі до характеристик повітря: насправді вони, як правило, стискаються або розширюються залежно від рівня вологості навколишнього середовища. З цієї причини, щоб оптимізувати переробку та зберігання деревини, слід постійно контролювати вологість повітря, уникаючи тим самим зміни розмірів рослинних волокон, явище, яке в свою чергу може спричинити утворення тріщин.
     

    Від різання, коли вміст води є більшим, до виробництва дощок на лісопильних заводах і до кінцевих продуктів, таких як меблі або кріплення, вміст води в деревині, як правило, сильно варіюється залежно від екологічних умов, з якими вона прагне прийти в рівновагу.
     

    Щоб забезпечити найкращу оброблюваність деревини на всіх фазах процесу, вважають оптимальним вміст води від 9 до 11%, що відповідає вологості навколишнього середовища близько 60%. Невиконання цих вимог, зокрема низький рівень вологості, може погіршити зовнішній вигляд деревини, яка стає зернистою і тьмяною, а також призвести до дефектів прямолінійності, тріщин на дошках, розкриття кутових ущільнень аж до відшарування шпону або дерев’яний ламінат, який покриває меблі, не виготовлені з цільної деревини, оскільки деревина поглинає розчинник з клею до того, як може пройти полімеризацію.
     

    Навіть розпорошення пилу в повітрі можна зменшити за умови належної вологості, покращуючи якість середовища обробки або зберігання.
     

    Для виробничих процесів, де машини виробляють велику кількість тепла, адіабатичні зволожувачі є ідеальним рішенням, оскільки вони одночасно зволожують і охолоджують повітря. Насправді ці системи розпилюють воду до мільйонів крихітних крапельок, які мимовільно випаровуються, поглинаючи тепло з повітря, що, як наслідок, охолоджує. Ми говоримо про надійні рішення та енергозбереження із споживанням лише 4 Вт на літр води, що розпилюється.
     

    Завдяки 40-річному досвіду в цій галузі, Carel пропонує широкий асортимент адіабатичних та парових зволожувачів повітря з різними розмірами та експлуатаційними характеристиками, завжди пропонуючи найбільш підходяще рішення для кожного конкретного застосування.

     

  • Переваги

    • Забезпечити найкращу якість продукції з точки зору зовнішнього вигляду та функціональності; •
    • Забезпечити більшу надійність виробничого процесу; •
    • Зменшити кількість пилу в повітрі, оптимізуючи якість навколишнього середовища;
    • Розщеплення тепла, що виробляється машинами, за допомогою адіабатичних систем.
 

Документація

Комерційний
  • Other related documentation
    Код Опис Мова Дата * Випуск
    +3000193EN Direct humidification: Advanced solutions for industrial and commercial environments ENG  15/11/2019 1.1