Випарне охолодження для AHU

Випарне охолодження для AHU
 
  • Загальні характеристики

    Випарне охолодження - це процес, який використовує випаровування води для охолодження повітря: зміна стану від рідини до пари фактично поглинає енергію з повітря, яке, таким чином, охолоджується.
     

    Дуже низьке споживання енергії означає, що випарні системи охолодження є екологічно чистими, енергозберігаючими рішеннями: 100 кг / год випаровується води поглинає близько 69 кВт тепла з повітря при енергоспоживанні менше 1 кВт!
     

    Пряме випарне охолодження (DEC) передбачає охолодження та зволоження подачі свіжого повітря на AHU. Ця технологія є дуже ефективною, особливо коли зовнішнє повітря гаряче і сухе.
     

    Якщо зовнішня вологість вже висока, з іншого боку, може бути використана технологія непрямого випаровувального охолодження (IEC). Ця техніка використовує адіабатичний зволожувач повітря, щоб максимально охолодити відпрацьоване повітря, перш ніж воно пройде через поперечний теплообмінник або рекуператор. Потім цей блок рекуперації тепла охолоджує свіже повітря, що надходить, не впливаючи на його вологість, оскільки два повітряні потоки ніколи не змішуються.
     

    Ефективність цієї технології значно залежить від типу теплообмінника, однак легко перевищує 50%.
     

    Оснащення AHU системою DEC та / або IEC означає значну економію на експлуатаційних витратах і дозволяє зменшити розмір охолоджувального вузла та потужності охолоджувача.
     

    Carel пропонує широкий вибір рішень із великим діапазоном витрат, функцій та режимів роботи, як для установки в повітроводи, так і для охолодження / зволоження безпосередньо в кондиціонованих приміщеннях.
     

    Це складні та надзвичайно універсальні високоефективні системи, які можуть бути використані в самих різних сферах: підвищення комфорту в готелях, офісах чи лікарнях; контроль температури та вологості в промислових цілях для покращення комфорту працівників та забезпечення стабільності виробничого процесу, зокрема у галузях, де використовувані машини виробляють велику кількість тепла, такі як текстиль, деревина / дерево, тютюн та електроніка; або, створити зовнішні системи охолодження.

     

     

    Download the E-book

     

     

  • Переваги

    Випарні системи охолодження:

    • Зелені рішення з дуже низьким впливом на навколишнє середовище;
    • Енергозбереження: експлуатаційні витрати різко знижуються;
    • Агрегати охолодження та потужність охолоджувача можуть бути значно меншими;
    • Технологія DEC для охолодження та зволоження подачі повітря на AHU;
    • Технологія IEC для охолодження лише на AHU з рекуперацією тепла.

     

  • Відео