Текстильна промисловість

  • Загальні характеристики

    У текстильній промисловості підтримка відносної вологості повітря в заданих межах покращує ефективність процесу та забезпечує найкращу якість готової продукції. Насправді рівень вологості повітря впливає на властивості пряжі та її працездатність.
     

    Коли повітря занадто сухе, волокна втрачають свою еластичність, тонші, крихкі і мають властивість ламатися; також збільшується тертя, що обмежує ковзання волокон на машині. Це може спричинити простої машини, вимагати ручних втручань і, отже, знизити продуктивність.
     

    Підтримання вологості в межах заданих рівнів також сприяє зменшенню кількості пилу в повітрі. Це покращує якість навколишнього середовища, де продукція обробляється або зберігається, усуваючи ризик забивання невеликих пилових затяжок рухомих конструкцій.
     

    Належний рівень вологості виключає ризик накопичення статичної електрики, що ускладнює обробку матеріалу і може навіть призвести до пошкодження обладнання.
     

    Не менш важливим фактом є те, що надмірно сухе повітря сприяє усадці тканини. Підтримка постійної вологості дозволяє досягти більшої надійності різання та відповідати специфікаціям розміру, що є критичним, наприклад, у виробництві килимів.
     

    У деяких випадках текстильна техніка виробляє багато тепла, що спричинює небажане підвищення температури навколишнього середовища. У зв'язку з цим адіабатичні системи є оптимальною технологією, оскільки вони дозволяють одночасно охолоджувати та зволожувати повітря.
     

    Carel пропонує широкий асортимент парових та адіабатичних зволожувачів у широкому діапазоні потужностей та характеристик. Адіабатичні зволожувачі, зокрема, працюють шляхом розпилення води мільйонами крихітних крапель, які мимовільно випаровуються, поглинаючи тепло з повітря. Вони є надійними та енергозберігаючими системами; найефективніші навряд чи споживають 4 Вт на літр розпилиної води.

  • Переваги

    Зволожуйте повітря, щоб:

    • Роблячи волокна менш крихкими, одночасно покращуючи їх оброблюваність, тим самим максимізуючи ефективність процесу;
    • Зменшити кількість пилу в повітрі;
    • Запобігати накопиченню статичної електрики;
    • Охолоджуйте повітря, поглинаючи тепло, що виробляється машинами.
 

Документація

Комерційний
  • Other related documentation
    Код Опис Мова Дата * Випуск
    +3000193EN Direct humidification: Advanced solutions for industrial and commercial environments ENG  15/11/2019 1.1
    +3000193IT Umidificazione diretta: Soluzioni all’avanguardia per ambienti industriali e commerciali ITA  15/11/2019 1.1