Хлібобулочне виробництво

Хлібобулочне  виробництво
 
  • Загальні характеристики

    Харчова промисловість вимагає точного контролю температури та вологості повітря, як на етапах виробництва, так і під час подальшого зберігання. Тому йому потрібні системи, здатні забезпечити оптимальні умови, необхідні для забезпечення максимальної ефективності та гігієни процесу та вищої якості продукту.
     

    Наприклад, всередині камер для заквашування хліба відносна вологість повітря повинна підтримуватися вище 75%, щоб запобігти висихання поверхні хліба під час закваски та першої випічки.
     

    Якщо повітря під час закваски хліба занадто сухе, скоринка тріскається, що може змінити смак і погіршити зовнішній вигляд продукту. Крім того, змочування поверхні тіста паровим струменем до того, як поставити його в піч, надає хлібу блискучу скоринку.
     

    Для виробництва хрусткого хліба та печива також потрібна відносна вологість повітря вище 75%, щоб кінцевий продукт не пересихав та залишався запашний і легким.
     

    Завдяки 40-річному досвіду роботи, Carel пропонує широкий спектр як парови[, так і адіабатичних зволожувачів, з широким діапазоном функцій та режимів роботи. Адіабатичні системи мають перевагу в забезпеченні мінімального споживання енергії, оскільки вони працюють шляхом розпилення води (водопроводної, пом'якшеної або демінералізованої води) на мільйони крихітних крапель, які спонтанно випаровуються у повітря, зволожуючі його. Затрати енергії на рівні 4 Вт на літр води, що розпилюється, що становить менше 1% від потужності,  звичайного парового зволожувача. Парові системи, з іншого боку, підходять для менших навантажень зволоження, або там, де потрібна пара для підтримки належного рівня вологості в пічі, або для обробки поверхні продуктів перед тим як поставити в піч або після.

  • Переваги

    Підтримання рівня вологості повітря для:

    • Оптимізування процес осадження, обмежуючи при цьому утворення тріщин на поверхні виробу та контролювати товщину скоринки;
    • Гарантії доброго випікання та досягнення бажаного зовнішнього вигляду та аромату.