Автомобілебудування

Автомобілебудування
 
  • Загальні характеристики

    В авто- і авіабудуванні необхідно постійне вдосконалення виробничих процесів. Провідні виробники цього сегмента все більше ставлять акцент на якість кінцевої продукції і екологічність виробництва.
     

    Впровадження фарб на водній основі при фарбуванні кузовних елементів має на увазі необхідність дуже точного контролю температури і вологості повітря в фарбувальних камерах.
     

    Занадто висока вологість повітря викликає надмірне розведення шару фарби на корпусі, і з'являться крихітні "кишені", які після висихання можуть привести до виходу з ладу і утворення невеликих кратерів на поверхні.
     

    І навпаки, занадто низька вологість може викликати надмірне випаровування води, використовуваної для розведення фарб, і збільшиться витрата фарби для забезпечення мінімальної правильної товщини шару.
     

    В автомобільній промисловості постійно застосовуються новітні матеріали. Зокрема, все частіше застосовуються різні композитні матеріали (наприклад, вуглецеві волокна). Для правильного застосування таких матеріалів необхідний повний і точний контроль якості повітря у виробничому приміщенні, і в тому числі його вологості. Надійність і висока точність регулювання - ось основні вимоги, що пред'являються до зволожувачів.
     

    Інший напрямок застосування зволожувачів в автомобільній промисловості - це випробувальні камери. Усередині цих спеціалізованих приміщень створюються особливі умови мікроклімату (відносна вологість до 95%), з дуже жорсткими вимогами до точності. Таким чином, механічні та електричні компоненти навантажують, щоб перевірити їх надійність і працездатність.
     

    У виробничих приміщеннях, де працює високоточне і чутливе обладнання, дуже важливо запобігати небезпека накопичення статичної електрики.
     

    Для цього вологість повітря необхідно підтримувати на рівні більше 30%. При більш низькій відносній вологості повітря вище небезпека накопичення статичної електрики, в результаті чого може відбутися статичний розряд, який зашкодить чутливе обладнання.
     

     

    Правильний рівень вологості також необхідний для забезпечення комфорту і високої продуктивності праці робітників. Відносна вологість, підтримувана в межах від 40% до 60%, гарантує комфортні умови праці робітників, зменшуючи частоту захворювань, особливо в зимовий час.

     

  • Переваги

    Переваги зволожувачів CAREL для автомобілебудування:

    • Висока продуктивність: один насосний агрегат видає до 1000 л/г навіть при наявності декількох зон зволоження. Це мінімізує інвестиційні витрати;
    • Відсутність кремнію: адіабатичні зволожувачі CAREL гарантують повну відсутність частинок кремнію в повітрі, запобігаючи дефектам лакофарбового покриття кузова автомобіля;
    • Висока точність: зволожувачі CAREL задовольняють найжорсткішим вимогам по точності регулювання вологості (в межах +/- 1%), гарантуючи оптимальний контроль процесів і високу якість кінцевої продукції;
    • Надійність і резервування: автоматичне чергування і резервування насосних агрегатів гарантує надійність у всіх умовах роботи, і в тому числі для виробничих процесів, найважливішою особливістю яких є їх безперервність;
    • Енергозбереження: висока продуктивність зволоження повітря при неймовірно низькому електроспоживанні (всього 4Вт в годину на літр води, яка розпилюється зволожувачами високого тиску)