CRAC

CRAC
 
  • Загальні характеристики

    Найпоширенішими системами, що використовуються для контролю температури і вологості в центрах обробки даних, є пристрої CRAC (Кондиціонери комп'ютерних кімнат), традиційно також відомі як CCU (Close Control Units). Агрегати CRAC зазвичай встановлюються по всьому периметру серверної кімнати або прилеглого до неї, і використовують піднятий підлогу для введення охолодженого повітря через контур холодоагенту або теплообмінники з джерелом води, що подаються чиллером, щоб поглинати вироблені теплові навантаження електронним обладнанням; часто це насправді називають "периметровими" одиницями. У сучасних центрах обробки даних розташування серверів на «гарячі проходи та холодні проходи» призвело до розробки «підрядних» блоків, встановлених безпосередньо між серверами для більш локалізованого охолодження, ідеального для теплових навантажень високої щільності. Висока необхідна ємність охолодження, навіть у 20 разів більша, ніж при застосуванні комфорту, середня технологія енергозбереження є кращим вибором.

    Охолодження також може осушити повітря, тому дуже часто пристрої CRAC оснащуються зволожувачами повітря, щоб повернути рівень вологості повітря у прийнятний діапазон і зменшити ризик електростатичних розрядів. Як правило, ці пристрої працюють в непідконтрольних місцях і з обмеженим надходженням свіжого зовнішнього повітря, тому осушення означає непотрібне споживання енергії для загального необхідного розумного охолодження, а також потребує подальшої роботи зволожувача: осушення часто використовується в системах, розташованих у місцях з підвищеною вологістю. .

    Постійні інновації в цій галузі вимагають розробки нових підрозділів та складних функцій; Більшість підрозділів CRAC також здатні спілкуватися один з одним для забезпечення синергічної роботи та надмірності та часто обмінюються даними (тривоги, стани, показання зонду ...).

     

     

  • Переваги

    Програми для центру обробки даних є "критично важливими", тому для цих пристроїв потрібні деякі особливості порівняно з традиційними кондиціонерами для комфортного застосування.

    • Оптимізація компактності простору необхідна для раціоналізації використання простору, доступного для електронного обладнання.
    • Висока можливість співвідношення S / T для управління випаровуванням на DX-одиницях
    • Надійність (24/7) для забезпечення безперервного обслуговування, застосовуються надійні технології та надлишкові системи
    • Енергозберігаюча технологія високої ефективності
    • Гнучкість використання програмованих контролерів
    • Висока підключення однієї або декількох систем BMS, плюс зв'язок і розподілена логіка між блоками

     

     
     
 

Документація

Комерційний
  • Other related documentation
    Код Опис Мова Дата * Випуск
    +3000054EN Energy saving solutions for data centers ENG  26/05/2023 3.0
    +3000054FR Solutions permettant d'économiser l'énergie dans les centres de données FRE  11/10/2016 2.0
    +3000054DE Energiesparlösungen für Rechenzentren GER  11/10/2016 2.0
    +3000054ZH 数据中心节能解决方案 CHI  11/10/2016 2.0
  • сторія успіху
    Код Опис Мова Дата * Випуск
    +402200120 EEV installation for TELECOM Italia- Analysis of energy savings in an air-conditioning system using chillers at the Mestre telephone exchange (VE) ENG  01/03/2006 1.0