Холодні камери

Холодні камери Холодні камери Холодні камери
 
  • Загальні характеристики

    Під час зберігання харчових продуктів, особливо фруктів та овочів, необхідний контроль температури та вологості повітря для збереження якості та свіжості продукції. Якщо відносна вологість повітря занадто низька, як правило, нижча за 90-95%, частина їжі може втрачатися з їжі, знижуючи її продажну вагу і погіршуючи її зовнішній вигляд, і навіть спричиняючи, що їжа загине раніше, ніж зазвичай. З іншого боку, у контрольованих умовах такі процеси надзвичайно сповільнюються подвійним ефектом низької температури та високої вологості.

    Візьмемо для прикладу збереження грона винограду. Для деяких сортів рекомендована температура -1 ° C, відносна вологість повітря між 90 і 95%. Якщо повітря занадто сухе, то результат полягає в тому, що виноград виділяє частину своєї вологи. Втрати, що перевищують 3%, змушують ягоди втрачати консистенцію і скорочуватися. Це ж явище ще більше проявляється в овочах, вага яких становить від 80% до 95% води. Рекомендовані значення зберігання значно відрізняються для різних видів овочів: наприклад, при температурі 0 ° С відносна вологість повинна бути 70% для цибулі, а для шпинату - 95%.

    В цілому втрати вологи на 5% змінять особливості продукції в тій мірі, в якій її більше не можна продавати.

    Для подолання цих проблем холодні приміщення можуть бути обладнані зволожувачами, щоб гарантувати правильну відносну вологість і забезпечити оптимальне збереження їжі.

    Carel постачає широкий спектр контролерів і зволожувачів повітря для цих застосувань з різними витратами і робочими характеристиками. Це системи, що відрізняються високою ефективністю та дуже низьким споживанням енергії, які гарантують максимальну надійність та безпеку.

  • Переваги

    Збереження відносної вологості в холодних приміщеннях між 90-95% означає:

    • Оптимізація збереження їжі, зробивши її більш корисною;
    • Обмеження втрат вологи з харчових продуктів, що зменшує вагу продажу;
    • Збереження зовнішнього вигляду та свіжості фруктів та овочів;
    • Обмеження відходів шляхом кращого збереження.
 

Документація

Комерційний
  • *Брошури
    Код Опис Мова Дата * Випуск
    +3000070IT UltraCella platform: L’innovativa soluzione per le tue celle frigorifere ITA  09/09/2014 2.0
    +3000070FR UltraCella platform: La solution innovante pour vos chambres froides FRE  09/09/2014 2.0
    +3000070ES UltraCella platform: La solución innovadora para tus cámaras frigoríficas SPA  09/09/2014 2.0
    +3000070EN UltraCella platform: The innovative solution for your cold rooms ENG  09/09/2014 2.0
    +3000070DE UltraCella platform: Die innovative Lösung für Ihre Kühlräume GER  09/09/2014 2.0